علل عفونت ادراری چیست؟
علل عفونت ادراری چیست؟
Blog Article
عفونت دستگاه ادراری عفونت هر قسمت از سیستم ادراری است - کلیه ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار. اکثر عفونت ها دستگاه ادراری تحتانی را درگیر می کنند که از مثانه و مجرای ادرار تشکیل شده است.
بیشتر عفونتها توسط باکتریهای روده ایجاد میشوند – E. coli – که به نوعی به مثانه راه پیدا میکنند. معمولاً هر بار که ادرار می کنید، این باکتری ها از دستگاه ادراری خارج می شوند. این یکی از دلایلی است که هرگز نباید آن را برای مدت طولانی نگه دارید یا قبل و بعد از رابطه جنسی ادرار کردن را فراموش نکنید.
UTI همچنین زمانی که یک بیماری دیگر مانع از تخلیه کامل مثانه می شود، می تواند بروز کند. مثانه یا سنگ کلیه ممکن است مجرای ادراری را مسدود کند یا مسیر ادرار باریک یا پیچ خورده باشد. گاهی اوقات، ناهنجاری در اعصاب یا عضلات مثانه ممکن است منجر به اختلال عملکرد یا بی اختیاری مثانه شود.
اما در برخی موارد، بدن نمی تواند با باکتری ها مبارزه کند. اگر دیابت دارید یا سیگاری معمولی هستید، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما ضعیف شده و خطر ابتلا به UTI و سایر عفونت ها را افزایش دهد.
علائم عفونت ادراری
نادیده گرفتن علائم UTI می تواند مشکلات بزرگتری ایجاد کند. این باکتری ممکن است به سمت سیستم شما حرکت کند و به کلیه ها ختم شود و باعث عفونت بسیار شدیدتری به نام پیلونفریت (pie-low-nef-RITE-us) شود. دانستن اینکه باید به چه مواردی توجه کنید می تواند به شما کمک کند زودتر به پزشک مراجعه کنید و از این عارضه ناخوشایند جلوگیری کنید
1. نیاز فوری به ادرار کردن
شما باید برید، همین الان. حتی اگر تازه رفتی! تکرر ادرار و میل مداوم به ادرار کردن یکی از نشانه های بارز عفونت ادراری است.
2. درد یا احساس سوزش هنگام ادرار کردن.
اگر فقط یک بار احساس سوزش می کنید، این می تواند نشانه ای از مبارزه فعال بدن شما با باکتری های ناخواسته باشد. تا بار دوم یا سوم نگران نباشید. وقتی هر بار که ادرار می کنید، همان احساس سوزش را داشته باشید، متوجه می شوید که دچار مشکل می شوید. مقدار زیادی آب بنوشید تا به دفع آن کمک کنید.
3. ادرار چکنده.
ممکن است احساس کنید میخواهید تمام قدرت آبشار نیاگارا را آزاد کنید، اما وقتی برای ادرار کردن مینشینید، دریبلهای کوچک به سختی بیرون میآیند.
4. ادرار کردن هیچ تسکینی ندارد.
هرچی تونستی ادرار کردی اما وقتی شلوارتان را بالا میکشید، مثانهتان همچنان شبیه سد هوور است و دقایقی بعد دوباره به حمام برگشتهاید.
5. ادرار با بوی قوی.
لازم نیست کارآگاه باشید تا بفهمید ادرارتان بوی بدی دارد. UTI به دلیل ایجاد ادرار قوی و با بوی تند شناخته شده است. اگر ادرار شما بوی عجیبی دارد و مارچوبه را در منو به خاطر نمی آورید، با پزشک تماس بگیرید.
6. ادرار کدر، تغییر رنگ یا خونی.
ادرار قرمز یا قهوه ای می تواند هشدار دهنده باشد و می تواند نشانه عفونت باشد. همچنین می تواند نشانه ای باشد که اخیراً ریواس، شاه توت یا چغندر خورده اید. اگر این کار را نکرده اید، و اگر علائم دردناک دیگری را تجربه می کنید، با پزشک متخصص زنان و زایمان خود قرار ملاقات بگذارید.
7. گرفتگی شکم و کمر درد.
اکثر خانمها گاهی اوقات به گرفتگی کمی عادت دارند، اما این بدان معنا نیست که شما باید درد شکم را نادیده بگیرید. درد عضلات یکی از علائم رایج عفونت است و از آنجایی که عفونت ادراری مثانه را تحت تاثیر قرار می دهد، باید مراقب درد و فشار در لگن باشید.
8. خستگی.
UTI های شدید باعث پاسخ ایمنی می شود و سیگنال هایی را به بدن شما می فرستد تا سواره نظام را فراخواند. التهاب در ناحیه عفونی ایجاد می شود و مغز استخوان شما تعداد زیادی گلبول سفید را آزاد می کند. بدن شما به سختی کار میکند، حتی اگر تمام انرژی لازم برای نشستن روی مبل و تماشای فصل جدید Queer Eye باشد.
9. تب.
اگر تمام علائم UTI خود را نادیده گرفته باشید، ممکن است به این مرحله برسید. اگر تب دارید، یا احساس لرز یا حالت تهوع دارید، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. عفونت ممکن است به کلیه های شما سرایت کرده باشد و این یک اورژانس پزشکی جدی است.
Report this page